Môj svet

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Goya's Ghosts (Goyove prízraky)

Historický film o ťažkých časoch v Španielsku a neľahkom živote ako umelcov, tak obyčajných i vysoko postavených ľudí za čias revolúcie. (***)

Žáner: Dráma
Detaily: USA / Španielsko, 2006, 110 min
Moje hodnotenie: ***
Réžia:
Miloš Forman
Hudba:Varhan Orchestrovič Bauer
Hrajú:Javier Bardem, Natalie Portman, Stellan Skarsgård, Randy Quaid, Cragi Stevenson, Mabel Rivera, Unax Ugalde, Michael Lonsdale, Blanca Portillo, José Luis Gómez, Tamar Novas, Carlos Bardem

Zaujímavý film Miloša Formana opisuje udalosti z Goyovho života počas neľahkých čias inkvizície a revolúcie v Španielsku. No po celý čas som mal pocit, že Goya je tu len druhoradý, predovšetkým sa dej sústreďoval na inkvizítora (neskoršieho prokurátora) Lorenza, jeho pochybenia v rovine ľudskosti a rovnako v zraku cirkvy (keby sa o tom dozvedela), a jeho márna snaha všetko zahladiť.

Tento film patrí medz itie, ktoré by som si ešte niekedy pozrel, ale iba v prípade, že nie je nič iné po ruke. Radím ho medzi snímky, ktoré je dobré vidieť, ale raz, možno dva krát za život stačí.



Filmy | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014