Môj svet

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Keith R. A. DeCandido - Tiberiové války

Túto knihu som dlho hľadal v originálnom jazyku, ale keď sa to nedalo napokon som to riskol aj s CZ verziou. Oplatilo sa. Hoci hernú sériu Command & Conquer veľmi nepoznám a hral som len prvý a štvrtý diel, bolo to naozaj zaujímavé a určite sa ešte niekedy k tomuto príbehu vrátim.
Príbeh zo sveta legendárnej hernej série Command & Conquer. Prostredníctvom dvoch hlavných protagonistov - vojaka GDI a reportérky spravodajstva (ktorí sa spolu stretli až neskôr), opisuje neľahké časy v tibériom zamorenom svete budúcnosti. Nie je núdza o akciu - kapitoly venované kapitánovi Vegovi - a ani o náhľad do pozadia sveového usporiadania a pomerov - kapitoly o reportérke (ktorej meno si už žiaľ nepamätám).

Príbh sa odohráva súbežne s tretím dielom série - C&C: Tiberium Wars, v závere sa na Zem dostanú votrelci a GDI spolu s NODom uzavrú dočasné spojenectvo, aby spoločne vyprášili neželaných návštevníkov.

Jediné, čo mi na príbehu vadí je to, že tu znovu z bratstva NOD robia idiotov a okrem pár stránok z pohľadu fanatického magora slúžiacemu Kaneovi, o nic hnevieme nič.

Dúfam, že časom objavím ďalšiu knihu zo sveta Cܸ&C, ale samozrejme - príbeh rozprávaný z tej druhej strany. Určite by to bolo zaujímavé.

Celkové hodnotenie: dobrá kniha, hoci to je jasná propaganda GDI :-P Určite si ju ešte niekoľko krát prečítam a pravdepodobne si aj zahrám ďalšie diely Command & Conquer, pre istotu. Odporúčam všetkým, ktorí hru poznajú a páči sa im, série neznalým to veľa nepovie, keďže základné veci, ktoré každý kto to hral pozná, sa tam veľmi neopisujú.


Knihy | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014